Spartanova

nino-liverani-EayqAlQiFeQ-unsplash.jpg
 

Blessures komen nooit gelegen. Dus waarom ze niet voorkomen?

Een spin-off van de samenwerking van Universiteit Gent en de Vrije Universiteit van Brussel in 2010 bracht Spartanova. Het programma brengt risicofactoren in kaart voor sportspecifieke letsels. Je eigen zwakke punten leren kennen en leren wat je eraan kan doen.

Op basis van specifieke tests wordt een letselrisicoprofiel vastgelegd en wordt daaraan advies gekoppeld om risico op letsel te reduceren. Stabiliteit, lenigheid, kracht en uithouding wordt getest tijdens het vooropgesteld testprotocol, gebaseerd op de anamnese van de atleet.

De hele screening verzamelt gegevens die door het softwareprogramma geanalyseerd worden. Bij Spartanova wordt verder gekeken dan het lokaal probleem. Zo kan een aanhoudend knieprobleem het gevolg zijn van een zwakke bekkencontrole of slechte enkelstabiliteit. Wanneer de hele keten wordt nagekeken, kan een eventueel correlatie bekeken en aangepakt worden mits aangepast oefenprogramma.

Een grafische rapportering brengt een duidelijk beeld van het niveau van risico en kan later handig zijn in het in kaart brengen van de evolutie van een atleet.

Het programma koppelt automatisch een geïndividualiseerd oefenprogramma dat zorgt voor preventie, revalidatie en/of training. Afhankelijk van het doel baseert het programma zich op risicoparameters, rehab criteria of te leveren prestaties. Meer dan 700 oefeningen zorgen voor de nodige variatie. Wekelijks worden aanpassingen aan testsets, revalidatieprotocols en dergelijke uitgevoerd aan de hand van nieuw wereldwijd onderzoek. Het brede waaier aan oefening geeft de atleet de mogelijkheid een gevarieerd oefenprogramma te weerhouden waardoor motivatie aanhoudt.

 
Yondr

WE ARE AN IMMERSIVE MEDIA AGENCY USING MOTION, GRAPHICS & TECHNOLOGY TO CREATE DELIGHTFUL EXPERIENCES.

https://www.yondr.agency
Previous
Previous

Stress interventie

Next
Next

Koffie: het zwarte goud